Meubelambacht uit Oirschot Dagelijks geopend op afspraak Bekend van VT Wonen

Korting Woonmaand actie: ontvang 5% korting op een nieuwe tafel met code Woon5. Ontvang 10% korting op een tafel met stoelen in onze toonkamers.

bij het kiezen van je tafel en stoelen? Hoe gebruik je een moodboard

Hoe gebruik je een moodboard bij het kiezen van je tafel en stoelen?

Wanneer je met je interieur aan de slag gaat is het handig, en leuk, om een moodboard te maken. In deze blog delen we enkele tips over hoe je een moodboard gebruikt bij het kiezen van je tafel en stoelen.

Verzamel inspiratie

Begin met het verzamelen van inspiratie. Blader door tijdschriften, zoek online naar interieurs die je mooi vindt en bezoek websites zoals Pinterest of Instagram. Bij Van Tafel vind je een breed assortiment aan tafels en stoelen, dus je kunt gemakkelijk beginnen met de website te doorzoeken. Knip of download foto’s van stijlen die je aanspreken.

Focus op belangrijke elementen

Bepaal welke elementen voor jou het belangrijkst zijn: de vorm van de tafel, het materiaal, de kleur van de stoelen, of misschien wel een uniek onderstel. Voeg ook accessoires toe zoals verlichting, vloerkleden of servies die het totaalplaatje afmaken. Zo krijg je een beter idee van hoe de eetkamer als geheel eruit zal zien.

Speel met combinaties

Probeer verschillende combinaties uit van tafels en stoelen. Bij Van Tafel kun je kiezen uit verschillende stijlen: van stoere industriële tafels tot minimalistische Scandinavische ontwerpen. Zet bijvoorbeeld een ronde tafel naast slanke stoelen, of probeer een rechthoekige tafel met zwaardere, luxe stoelen. Het mooie van een moodboard is dat je vrij kunt experimenteren zonder dat je meteen een aankoopbeslissing hoeft te maken.

Houd rekening met verhoudingen

Naast kleur en stijl is ook de verhouding tussen de meubels van belang. Zorg ervoor dat de tafel en stoelen niet alleen qua stijl matchen, maar ook qua grootte en vorm. Een grote, robuuste tafel vraagt om stoelen die stevig ogen, terwijl een lichte, luchtige tafel juist mooier uitkomt met slankere stoelen. Voeg schetsen of foto’s van verschillende verhoudingen toe aan je moodboard om dit goed in te schatten.

Laat je adviseren

Bij Van Tafel kun je altijd terecht voor professioneel advies. Neem je moodboard mee naar de toonkamers zodat we met je mee kunnen denken. We kunnen je helpen met praktische zaken en de kleine details, zoals materiaalkeuze en onderhoud, zodat je niet alleen voor het mooiste ontwerp gaat, maar ook voor de meest functionele oplossing.

Moodboards: Jouw gids naar het perfecte meubelstuk

Het gebruik van een moodboard is een leuke en creatieve manier om je woonruimte tot leven te brengen en de perfecte tafel en stoelen te kiezen die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Bij Van Tafel vind je een uitgebreid assortiment aan meubels, variërend in stijl, afwerking en materiaal, zodat je altijd een match vindt die aansluit bij jouw visie. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van jouw ideale eetruimte en ontdek de eindeloze mogelijkheden!